21 Ιουλίου, 2024

Τι καφέ πίνουν οι Έλληνες

Τι καφέ πίνουν οι Έλληνες

Οι Έλληνες αγαπάνε πολύ τον καφέ. Είτε τον φτιάχνουν σπίτι τους είτε τον παραγγέλνουν έξω. Ποιος είναι όμως ο καφές που προτιμούν να πίνουμε έξω, σε κάποιο όμορφο καφενείο ή απλώς στο χέρι – take away; Έρευνα δίνει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Οι εταιρείες έρευνας και ανάλυσης ierax analytix και stackprime διεξήγαγαν πανελλήνια έρευνα για να ανακαλύψουν την προτίμηση των Ελλήνων στον καφέ όταν τον επιλέγουν απ’ έξω. Η απάντηση δεν ξέρουμε αν προκαλέσει έκπληξη. Αυτό σχετίζεται με τις γεύσεις και τις τάσεις που αγαπάει ο καθένας από εμάς.

Τι καφέ πίνουν οι Έλληνες: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Τι καφέ πίνουν οι Έλληνες: Τι έδειξαν τα αποτελέσματαΣύμφωνα, λοιπόν, με τα δεδομένα που συνέλεξαν στην ερώτηση «τι καφέ πίνουν οι Έλληνες;», στην κορυφή βρέθηκε ο φρέντο εσπρέσο με 36%. Δεύτερος στις προτιμήσεις είναι ο φρέντο καπουτσίνο με 19% και τρίτος ο καπουτσίνο με 13%. Ακολουθεί ο στιγμιαίος με 11%, ο εσπρέσο με 9%, ο ελληνικός με 7% και τέλος ο φίλτρου με 3%. Στην ερώτηση, τώρα πόσο συχνά καταναλώνουν καφέ απ’ έξω, οι Έλληνες φαίνεται πως ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε αυτό. Το 36% δήλωσε καθημερινά και το 17% 4-5 φορές την εβδομάδα. Μετά το 27% απάντησε 2-3 φορές την εβδομάδα και τέλος μία 1 φορά την εβδομάδα και χωρίς να το προγραμματίσουν είχαν από 10%.

Καφές take awayΟι μισοί επιλέγουν να πάρουν καφέ από τοπικές καφετέριες και μπαρ, το 42% επιλέγει τις επώνυμες αλυσίδες για τον καφέ του, μόλις το 4% παίρνει από ζαχαροπλαστεία/φούρνους, ενώ το υπόλοιπο 4% από σούπερ μάρκετ, καντίνες κλπ. Η έρευνα ασχολήθηκε, επίσης, με τις τιμές που έχει ο καφές στην Ελλάδα. Μπορεί να μας εκπλήξει αλλά οι τιμές του καφέ κάτω από 1 ευρώ προκαλούν άγχος στους καταναλωτές σχετικά με την ποιότητα του καφέ. Βέβαια, και οι σημερινές τιμές προκαλούν άγχος – διαφορετικής φύσης σε σχέση με αυτό της ποιότητας.

Έτσι, οι τιμές πάνω από 2,20 ευρώ θεωρούνται υπερβολικές από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Τα νούμερα αυτά να ισχύουν για όλα τα είδη καφέ από έξω. Ακόμη κι αν τους προσφερθεί ο πιο ωραίος και γευστικός καφές δεν προτίθενται να τον πληρώσουν ακριβά.


Ακολουθήστε το iamgreek.gr στο Google News και στο Facebook

Related articles

Βλέπουν οι Ελληνίδες ερωτικές ταινίες; Τι έδειξε έρευνα

Βλέπουν οι Ελληνίδες ερωτικές ταινίες; Τι έδειξε έρευνα

Η εποχή της πανδημίας μπορεί να μοιάζει για τους αρκετούς από εμάς, και έτσι πρέπει να είναι, ως μια κακή ανάμνηση αλλά η καραντίνα και τα lockdowns έδωσαν τη δυνατότητα για κάθε είδους αλλαγές και μετρήσεις. Χωρίς βέβαια να νιώθει κανείς πως έπρεπε να περάσουμε όλη αυτή την ιδιαίτερα φοβισμένη και αγχωτική περίοδο. Αρχικά μάθαμε […]