13 Ιουνίου, 2024

Γιατί οι Κινέζοι αποκαλούν την Ελλάδα «Σι-Λα» και πώς μεταφράζεται

Γιατί οι Κινέζοι αποκαλούν την Ελλάδα «Σι-Λα» και τι σημαίνει

Έχουμε μάθει να αποκαλούν την Ελλάδα, Greece ή Hellas. Άντε και το γερμανικό Griechenland. Δύσκολα σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Κι όμως, υπάρχει ένας λαός που αποκαλεί τη χώρα μας «Σι-Λα». Ο λόγος για την Κίνα και η ονομασία που χρησιμοποιούν δεν είναι τυχαία. Ο κινέζικος πολιτισμός, με μεγάλη ιστορία όπως και εμείς φυσικά, έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης Ασίας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η Ελλάδα αποτέλεσε τον πυρήνα της σημερινής ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας κουλτούρας.

Μπορεί οι δύο αυτοί πολιτισμοί να μην ήταν ποτέ πολύ κοντά λόγω της απόστασης αλλά ο ένας γνώριζε και μελετούσε τον άλλον. Γιατί όμως οι Κινέζοι αποκαλούν την Ελλάδα «Σι-Λα»; Από πού προκύπτει; Τι σημαίνει; Το «Σι» και το «Λα» είναι δύο διαφορετικά ιδεογράμματα. Το πρώτο το χρησιμοποιούν για την «ελπίδα». Το δεύτερο για το «Δεκέμβριο». Όταν όμως ενωθούν σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός». Ένας χαρακτηρισμός που φανερώνει με έναν ουσιαστικό λεκτικό τρόπο το σεβασμό που τρέφουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα. Δε μένουν στα λόγια, βέβαια. Αυτό  φαίνεται και στην πράξη.

Οι Κινέζοι αγαπούν και επιλέγουν την Ελλάδα

Ελλάδα Σι-Λα: Κινέζοι τουρίστες στην Αθήνα Η Ελλάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός που επιλέγουν διαχρονικά οι Κινέζοι. Εκτός από τις ομορφιές της πατρίδας μας, τους προσελκύει σαν μαγνήτης ό,τι αφορά την Αρχαία Ελλάδα. Η δίψα να γνωρίσουν από κοντά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και να τον μελετήσουν, τους φέρνει στα μέρη μας. Αρκεί να επιλέξουν για το ταξίδι τους την Ευρώπη. Οι κινέζοι τουρίστες χαρακτηρίζονται από τους πιο εύπορους ταξιδιώτες και έχουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που τους κάνει «καλούς πελάτες». Ταξιδεύουν αρκετά και τους χειμερινούς μήνες. Μια τάση που αρέσει στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλουν στην άμβλυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Ελλάδα Σι-Λα: Κινέζοι τουρίστες στη ΣαντορίνηΔεν είναι καθόλου υπερβολή να σημειώσουμε πως υπάρχουν ξενοδοχεία στη Σαντορίνη που παραμένουν ανοιχτά τη χειμερινή περίοδο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τουρίστες από την Κίνα. Και μια που πιάσαμε τη Σαντορίνη, θυμόμαστε καλά πως αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν το γραφικό νησί των Κυκλάδων για να παντρευτούν. Μερικοί εξ αυτών, Κινέζοι. Ευχόμαστε όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα να επιστρέφουν πίσω «γεμάτοι» και να εξιστορούν τις όμορφες εμπειρίες τους από τη «Σι-Λα».


Ακολουθήστε το iamgreek.gr στο Google News και στο Facebook